Oameni muncii sunt din nou tradati: Sindicatele danseaza pe muzica partidelor

PSD a acaparat CNSLR-Fraţia, PNL curtează mai multe federaţii importante, PD-L recrutează lideri puternici, ţărănistii încearcă să renască cu sprijin sindical, iar Partidul Ecologist adună ce mai rămâne.

Influente atât la nivel central, cât si local, sindicatele au devenit o adevărată pepinieră pentru mediul politic. Lideri-cheie din aceste structuri sunt momiţi cu funcţii importante în schimbul unor carnete de partid. CNSLR-Frăţia, una dintre cele mai bogate structuri sindicale, a semnat deja un acord de colaborare cu PSD. Nu este pentru prima dată când au loc astfel de înţelegeri, interesul fiind de ambele părţi. Nici PD-L nu se lasă mai prejos, încercând să atragă cât mai mulţi lideri importanţi, care pot ajuta partidul pe frontul social. La rândul său, PNL are înţelegeri care datează de mai mulţi ani cu mai multe ramuri sindicale . Saltul din barca sindicatelor în cea a politicului este tot mai des făcut de oamenii care s-au lansat în viaţa publică prin intermediul unor structuri formate pe baza unor organizaţii muncitoresti. De multe ori, sindicalistii preferă să stea cu un picior în luntrea care i-a consacrat si cu celălalt în ograda unui partid care le poate asigura un loc călduţ într-o structură importantă. În funcţie de interes, se aruncă într-o parte sau alta.
În căutare de voturi, politicul strânge în rândurile sale cât mai multe figuri care îi pot asigura un succes electoral. Doctrina nu mai are niciun rol în astfel de cazuri, fiind situaţii în care s-a ajuns ca partide de centru-dreapta să încheie înţelegeri cu organizaţii sindicale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s