Microsoft, acuzată de exploatarea muncitorilor adolescenti in China

Producatorul american de software Microsoft a fost acuzat de exploatarea tinerilor la o fabrica din China, dupa ce a fost publicat un raport care anunta ca minorii au fost platiti cu mai putin de 50 eurocenti pe ora, scrie „The Telegraph”.

Raportul Comitetului National de Munca (NLC), un grup american de sustinere a drepturilor pentru angajatii marilor companii, sustine ca angajatii cu varste de 16 si 17 ani lucreaza in ture de cate 15 ore in conditii aglomerate adesea fara aer conditionat.

Managerii fabricii KYE Systems din Dongguan, sudul Chinei, au fost acuzati de controlarea si exploatarea lucratorilor care dorm 14 persoane intr-o camera in conditii neadecvate.

„Fabrica este foarte aglomerata. Intr-un spatiu de 31 metri patrati sunt aproape 1.000 de lucratori. In aceasta vara temperaturile vor depasi 30 de grade celsius. Este prima data cand clientii straini opresc aerul conditionat”, arata raportul NLC.

„Conditiile de munca sunt foarte grele, iar munca la fabrica este foarte epuizanta”, a declarat un angajat, care a mai spus ca majoritatea angajatilor isi dau demisia dupa sase sau opt luni din cauza conditiilor.

Ca urmare a raportului, gigantul software a anuntat ca a trimis o echipa de experti independenti pentru a inspecta fabrica, adaugand ca grupul deja a demarat investitii trimestriale in fabrica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s