Locuri de munca pentru tinerii fara experienta

Tinerii la început de cariera pot opta pentru un job de operator call center, reprezentant vânzari sau lucrator comercial. Cele mai multe sanse la angajare le au cei care vorbesc fluent doua – trei limbi straine, cei cu bune abilitati de comunicare si cunostinte solide de IT.

Cele mai multe joburi disponibile pentru tinerii fara experienta sunt cele de operator call center, reprezentant vânzari sau lucrator comercial, potrivit unei analize Realitatea.net pe baza datelor furnizate de firmele de recrutare.

Cei care care vorbesc fluent doua – trei limbi straine si comunica cu usurinta se pot califica usor pentru un job într-un call center. Companiile din domeniu se numara, în prezent, printre angajatorii de top de pe piata locala. Vorbitorii de limbi straine mai au sansa de a se angaja ca traducatori, printre cei mai cautati sunt vorbitorii de limba rusa, portugheza, germana, limbi nordice si chiar spaniola.

Cei care au bune abilitati de comunicare se pot angaja usor ca reprezentanti de vânzari sau pot opta pentru un job de lucrator comercial. Vânzarile si comertul sunt în acest moment domeniile cu cele mai multe locuri de munca vacante.

“Cercetarea de piata a ajuns pe primele pozitii din punct de vedere al activitatii de recrutare. Datorita multiplelor studii si sondaje generate de situatia economica actuala tot mai multe companii cauta operatori sondaje opinie”, explica Adela Râpeanu, Communication Expert în cadrul Myjob.

Pentru un astfel de job e nevoie de abilitati de comunicare si disponibilitate la efort.

Postul de asistent IT se numara si el printre cele adresate tinerilor fara experienta. Angajatorii nu vor experinta, dar cer în schimb studii de specialitate si cunostinte IT.

“O analiza realizata de specialistii nostri arata ca domeniul IT s-a situat, în ultimii patru ani, pe pozitia a treia în ceea ce priveste numarul locurilor de munca vacante”, adauga Adela Râpeanu.

Sursa: RTV


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s