ANOSR se pregateste de proteste!

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a anuntat vineri – 25 februarie, demararea actiunilor de protest. ANOSR a semnalat de foarte mult timp o problema majora din noua lege a educatiei si anume lipsa celor 25% in decizia modalitatii de desemnare a Rectorului, precum si in procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere. De asemenea, lipsa celor 25% si in Consiliul de administratie.

Desi ANOSR a ridicat aceasta problema grava pentru miscarea studenteasca chiar si la Presedintie, la MECTS de nenumarate ori, din pacate nu s-a primit nici un raspuns oficial. Astfel, intr-un final ca urmare a raspunsului public al MECTS considerat o jignire adusa miscarii studentesti din Romania, ANOSR a hotarat sa se pregateasca de PROTESTE!

Programul protestelor este structurat in felul urmator:
Prima saptamana (21 – 27 februarie) – este saptamana de informare si consultare a studentilor cu privire la problemele semnalate.

A doua saptamana (28 februarie – 6 martie) – se vor face proteste locale! Astfel, Luni- 28 februarie se va incepe cu o greva japoneza cu banderole pe care vom scrie PROTESTATARI. Marti vom trece la scoaterea cearceafurilor pe geam, pe balcon in semn de protest si pentru a arata solidaritatea dintre studenti. Miercuri – Vom pune un cearceaf pe universitate / camin sau cantina cu mesajul “VREM 25% . Drepturile studentilor NU sunt negociabile!; si cu ”Esti incapabil sa votezi! Semnat Ministru`”

Joi – Organizatiile vor face un colet/ pachetel pentru Minister in care vor pune: zacusca, muraturi, slanina, salam si tot ce vor considera ele de cuviinta, cu scopul de a arata Ministerului conditia sociala a studentului din Romania si cum este sa primesti pachet cu mancare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la MECTS. Vineri – studentii isi vor anunta venirea in Bucuresti.

Mai apoi, incepand de luni – 7 martie, studentii vor protesta in fata la MECTS pe termen nedeterminat.

De asemenea, in cadrul conferintei de presa, ANOSR a prezentat si o parte din rezultatele Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania si anume: Politica ANOSR cu privire la Dimensiunea sociala a educatiei in contextul realizarii celui mai mare studiu pe nevoile studentesti, si Politica de reformare a taberelor studentesti – o necesitate pentru a raspunde nevoilor studentilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s