Recomandare IASR

Lev Tolstoi, unul dintre cei mai mari romancieri din toate timpurile, a fost un anarhist original, ale carui idei s-au aflat in contradictie cu toate dogmele epocii sale. Un anarhist religios care a inspirat de-a lungul timpului personalitati precum Mahatma Gandhi sau Martin Luther King.

„Despre Dumnezeu si om. Fragmente din jurnalul ultimilor ani” reflecta morala unei vieti simple (este cunoscut faptul ca instaritul conte Tolstoi si-a trait ultimii ani ai vietii sale ca un mojic). Jurnalul este scris intr-un limbaj simplu si accesibil iar reflectiile filosofice din aceasta carte, fara a fi incarcate de o metafizica sterila, surpind intr-un mod profund aspecte variate ale vietii si ale convietuirii alaturi de ceilalti.

Este o carte careia, personal, i-am acordat mult timp si pe care o recomand oricui este interesat de viata si ideile lui Lev Tolstoi.

Lev Nikolaevici Tolstoi – „Despre Dumnezeu si om. Fragmente din jurnalul ultimilor ani”, Bucuresti, Editura Humanitas, 2005, ISBN 973-50-1111-5

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s