Protest fata de conditiile de munca la Pirelli Tyres Romania

Vineri, 18 martie, Dragos Stanciu (foto), presedintele sindicatului „Speranta” din cadrul companiei Pirelli Tyres România, a intrat in greva foamei. Motivele acestui protest sunt legate de modul in care conducerea companiei isi trateaza angajatii. Pe langa salariile mici, Dragos Stanciu afirma ca are „colegi care s-au imbolnavit din cauza conditiilor de lucru”.

Sindicalistul mai sustine si ca luni, 21 martie, i se vor alatura si alti colegi nemultumiti de conditiile de lucru: „Maine dimineata mi se vor alatura şi alti colegi si va exploda mamaliga la Pirelli. Ne-am saturat de salariile mici si de conditiile de lucru. In strainatate, un angajat Pirelli are salariul de aproape 1.500 – 1.800 de euro, pe cand aici ia doar 250 – 280 de euro. E bataie de joc! La noi nu se tine cont de conditiile de lucru, de nimic, toata lumea e platita la fel. Avem colegi care s-au imbolnavit din cauza conditiilor de munca si nimeni nu ia nicio masura. Nu se mai poate asa!”

Dragos Stanciu este hotarat sa nu renunte la protest si spera ca va avea parte de solidaritatea celorlalti muncitori. “Voi renunta la protest doar in momentul in care reprezentantii societatii ma vor intelege. Pana atunci, nu ma urnesc din fata companiei. Nu am mancat nimic de vineri, traiesc doar cu ceai si cafea. Angajatii de la Pirelli stiu ca am dreptate si ma sustin. De cand am început protestul au venit numerosi colegi care mi s-au alaturat pentru cateva ore”, a spus Stanciu.

Cu toate ca angajatii de la Pirelli se arata nemultumiti de conditiile de munca si isi sustin colegul grevist, conducerea societatii considera ca astfel de actiuni nu isi au rostul. Petruta Petcu, purtatorul de cuvant al Pirelli Tyres Romania, a declara ca: „Pirelli Tyres Romania considera forma de protest initiată ca fiind nejustificata, neexistand nici o plangere inaintata conducerii pana la momentul declansarii protestului. Politica salariala a Pirelli este in concordanta cu legislatia in vigoare.“

Momentan, starea de sanatate a muncitorului de la Pirelli este monitorizata de serviciul de ambulanta. Acesta si-a petrecut ultimele doua zile in firg, protestand in fata companiei.

Acest protest vine in continuarea altor proteste care au avut loc in ultima perioada, precum cel al invatatoarei Cristina Anghel, care a stat in greva foamei timp de 70 de zile sau tentativa de sinucidere din Parlamentul Romaniei a lui Adrian Sobaru din 23 decembrie 2010, proteste extreme care arata nemultumirile generate de un sistem economic nedrept.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s