Muncitorii de la Pirelli Tyres Romania se solidarizeaza

Astazi este a cincea zi de greva pentru sindicalistul Dragos Stanciu de la Pirelli Tyres Romania. Ieri dimineata inca de la ora 8 zeci de muncitori s-au alaturat protestului initiat de acesta. Ei sustin aceleasi revendicari: salarii egale pentru munca egala; recunoasterea bolilor profesionale; adoptarea unor norme de munca corecte, stabilite in concordanta cu volumul de munca si raportat la numarul de salariati si incetarea amestecului ilegal al administratiei companiei in treburile sindicale.

Viorel Lascu, unul dintre protestatari declara ca doreste sa fie respectati ca muncitori si sa li se recunoasca bolile profesionale.

Un alt angajat, Liviu Dobre sustine ca protesteaza pentru: „conditiile de muncă din aceasta companie. Am fost diagnosticat cu astm bronsic, boala pe care am facut-o lucrand aici, in sectie. A trebuit sa merg la Spitalul Colentina, din Bucuresti, pentru a fi diagnosticat. Doctorii din Slatina mi-au spus ca aceasta boala am capatat-o la locurile anterioare de munca. Inainte am lucrat ca paznic si taximetrist si nu aveam cum sa fac aceasta boala. Mai sunt si alti angajati in situatia mea, dar cum spitalul din Slatina este sponsorizat de Pirelli, acestia nu sunt diagnosticati cu boli profesionale.“

Dragos Stanciu, care este decis sa nu renunte la greva foamei pana cand conducerea companiei nu ii va solutiona toate cererile, declara ca: “E ultima si consider cea mai buna forma de protest la conditiile care sunt la ora actuala in cadrul companiei. Aici sunt salarii de mizerie la o munca si la un volum de munca extrem de mare. Avem boli profesionale, de care nu se vrea a se tine cont. Avem un numar redus de personal la volumul de munca. Productia s-a dublat, iar noii angajati nu stau din cauza muncii si din cauza banilor care se ia. Pentru un nou angajat, este un salariu de mizerie, 480 de lei sau maxim 500.”

Dragos Stanciu este optimist si este convins de faptul ca si alti colegi i se vor alatura. Pana in acest moment, insa, negocierile cu conducerea companiei au esuat. „Cei din conducere nu vor sa tina cont de nemultumirile noastre. Noi le-am prezentat revendicarile, iar ei au vrut să musamalizam tot scandalul. Ne-au intrebat ce probleme avem la locul de munca, ce ne lipseste. Le-am lasat lista cu revendicari pe masa, iar ei au spus ca o sa ne contacteze daca vor lua vreo decizie“, a spus Dragos Stanciu. “Greva mea este un semnal de alarma, iar oamenii au constientizat ca numai asa se poate schimba ceva in aceasta multinationala numita Pirelli“, a mai declarat sindicalistul aflat in gre­va foamei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s