Pirelli Tyres Romania trece la represalii

Parlamentarii din Olt, ca de altfel niciun alt politican, nu au avut nicio reactie de cand a inceput protestul muncitorilor de la Pirelli, iar conducerea societatii Pirelli Tyres Slatina continua sa refuze dialogul social si trece la represalii.

Dragos Stanciu, initiatorul protestului, a renuntat la greva foamei, dupa ce joi, 24 martie, i s-a facut rau si a fost transportat cu ambulanta la spital. Inainte de a ceda fizic, cei din conducerea companiei dadusera dispozitie ca grevistul sa fie evacuat de pe platforma din fata societatii. Anterior, pe data de 22 martie, medicii de pe ambulanta sustineau ca sindicalistul are probleme cardiace. Cu toate astea, Dragos Stanciu este decis sa continue protestul, insa se teme de reactia conducerii. Sindicalistul a delcarat pentru Evenimentul de Olt: ” Dupa ce ies din spital as vrea sa merg in fabrica si sa continui totul in mod legal. Vreau sa discut cu oamenii, dar, din cate am inteles, cei din conducere nu sunt dispusi sa ma mai lase sa intru in fabrica, pentru ca le este teama ca o sa instig angajatii la protest. Cei din conducere au dat deja ordin firmei de paza sa rupa toate afisele lipite de mine.”

Noile prevederi din Codul Muncii ii vor ajuta pe cei din conducerea companiei Pirelli sa se debaraseze usor de Dragos Stanciu sau de oricare alt angajat implicat in protest.

Tacerea politicienilor si represaliile incepute de conducerea companiei reprezinta o politica ce vine in completarea prevederilor aduse Codului Muncii, o politica indreptata de catre stat si patronate impotriva intregii clase muncitoare.

Un răspuns la „Pirelli Tyres Romania trece la represalii

  1. E scandalos, urmaresc cazul de ceva vreme si e pur si simplu scandalos prin ce trece omul asta si muncitorii de la Pirelli. Oameni muncii au ajuns sa fie considerati in Romania „second class citizens”, nu se poate asa ceva, numai avem protectie numai avem nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s