In spirit de solidaritate cu locuitorii orasului Codlea si cu cadrele medicale ale Spitalului Municipal Codlea

Angajatii si pacientii spitalului Codlea, precum si locuitorii orasului Codlea de toate varstele, au ocupat azi DN 1, nemultumiti de politica de inchidere a spitalelor dusa de guvern.

In seria de proteste de pana acum, locuitorii codleni solidari cu cele 41 de asistente medicale si cu cei 15 medici care lucreaza la Spitalul Municipal Codlea, au incercat sa se opuna politicii criminale duse de niste labagii care se fac stapani pe viata si destinul tuturor. Din pacate toate aceste incercari ale locuitorilor orasului, angajatilor si pacientilor spitalului, duse in fata unitatii spitalicesti si a Consiliului Local, precum si semnaturile stranse pentru mentinerea in functiune a spitalului, nu au dus la niciun rezultat.

Daca spitalul va fi inchis, codlenii vor fi arondati spitalului din Fagaras, care se afla la 51 de kilometri. Multi pacienti sustin ca nu au bani pentru a se muta la acest spital si vor trebui sa intrerupa tratamentul medical.

2 răspunsuri la „In spirit de solidaritate cu locuitorii orasului Codlea si cu cadrele medicale ale Spitalului Municipal Codlea

  1. la spitalul din sacele s-a procedata asa (conform unor fosti angajati ai spitalului): lumea a aflat ca spitalul se va inchide. dar inainte de asta, in cutiile postale ale locuitorilor au fost lasate flyere in care psd-ul local promitea ca nu se va intampla nimic cu spitalul, in care era recomandat oamenilor sa stea linistiti. dar si asa-zisa demonstratie din sacele a dezamagit, fiind tot politizata: la demonstratie au fost putini angajati si aproape deloc locuitori ai orasului, in comparatie cu cei peste 100 de rromi adusi de psd din garcini, cartierul marginas al orasului, care nu au facut decat sa incurce. bineinteles, nici psd nu a facut nimic, iar ca rezultat nici oamenii nu s-au ales cu nimic, decat poate cu o indemnizatie de somaj de sub 500 de lei… (notabil ca unii din muncitori aveau peste 35 de ani de munca, fiind trimisi acasa doar cu acesti bani). mai putin de 50% din angajati au fost reabsorbiti de sistem (multi trebuind sa faca naveta, unii si pana in fagaras), restul fiind disponibilizati. lumea este total dezamagita de sindicatul din sacele, care nu a facut decat sa joace cum ii cantau partidele. potrivit localnicilor din sacele, disperarea i-a cuprins pe multi din fostii angajati, care se vad in imposibilitatea de a plati rate, chirii, cheltuielile copiilor cu scolarizarea, cheltuielile de subzistenta ale familiei… si cireasa de pe tort: culmea ironiei este ca spitalul fusese recent renovat si majoritatea aparaturilor erau noi… parerea generalizata in sacele este ca spitalul desfiintat asteapta acum un nou „stapan”, probabil transformandu-se in clinica particulara condusa de vreun baron politic local sau national…

  2. Pe cei de la Biblioteca Alternativa ii socotim prieteni. Si e treaba lor cum decid sa modereze comentariile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s