Protest spontan in fata spitalului din localitatea Buftea

Ieri seara, peste 200 de persoane au protestat in fata spitalului ‘Maria Burghele’ din localitatea Buftea fata de decizia guvernului de inchidere a acestei unitati sanitare.

Protestatarii sustin ca nu sunt motive pentru inchiderea spitalului deoarece exista dotarea necesara pentru buna functionare a acestuia iar Consiliul Local poate suporta costurile de functionare ale unitatii medicale, consilierii dandu-si deja avizul, intr-o sedinta extraordinara, pentru sprijinirea spitalului.

Startegia guvernului de a inchide unitati medicale si de a le transforma in aziluri de batrani, poate fi caracterizata in doua fraze:

1. Cei care contribuie la bugetul asigurarilor sociale si finanteaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (adica toti cei care sunt incadrati cu forme legale pe piata muncii) nu vor mai avea acces la tratament medical;

2. Guvernul va lua pensiile persoanelor varstnice care vor fi nevoite sa plateasca pentru serviciile oferite de catre azil. Si asta fara ca guvernul sa faca vreo investitie.

In logica guvernului, spitalele trebuie desfiintate chiar si atunci cand acestea dispun de fonduri pentru a functiona. In schimb, premierul Boc gaseste bani pentru a finantata o institutie a carei avere este estimata la 3 miliarde de euro: Biserica Ortodoxa Romana. El motiva acest lucru declarand ieri, cu cateva ore inainte protestului de la Spitalul Buftea, ca: „fara credinta in Dumnezeu, nici dumneavoastra si nimeni din tara asta nu poate face nimic”. Se poate face orice in schimb, in aceeasi logica stramba, fara spitale, fara acces la tratament medical.

Un răspuns la „Protest spontan in fata spitalului din localitatea Buftea

  1. Nu se poate asa ceva, nu trebuie sa fii ateu sau anti-teist sau alte minuni ca sa intelegi lipsa de logica din tot ce se intampla. Un om deja a murit din cauza evacuarilor din spitale, Boc e atat de credincios ca vrea sa ne trimita la Dumnezeu cat mai repede, e ridicol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s