Politia deschide focul impotriva manifestantilor pasnici in Sétubal, Portugalia

Ca si la alte manifestatii cu prilejul zilei de 1 Mai, politia a acompaniat in jur de 200 de manifestanti anticapitalisti care protestau pasnic in Sétubal, Portugalia. Acestia se mentineau la distanta fata de CGTP, principalul sindicat portughez, deoarece  aceasta a fost vointa  conducerii acestui sindicat.

Aproape de sfarsitul manifestatiei, anticapitalistii au asezat pancartele pe pamant si au ramas un rastimp sa vorbeasca. In acea clipa, politistii s-au napustit  incepand agresiunile.

Exista un numar mare de raniti. Unul din manifestanti a fost lovit de nenumarate ori de gloante de cauciuc de la mai putin de 1 metru distanta. Inca nu sunt informatii despre unde este aceasta persoana.

Unii manifestanti au fost retinuti iar ulterior au fost eliberati. Inca sunt persoane disparute, dar politia sustine ca toate persoanele retinute au fost eliberate.

Cel mai grav caz este cel al unui manifestant impuscat cu gloante  in ambii genunchi, acesta fiind saltat de catre politie in timp ce sangera vizibil.

Politistii au fost hotarati sa demonstreze ca sunt pregatiti sa-i pedepseasca crunt pe cei ce manifesteaza impotriva somajului, precaritatii si nesigurantei oamenilor de rand.

Responsabil este si CGTP care, dorind sa previna prezenta unor opinii diferite, imparte clasa muncitoare si faciliteaza izolarea elementelor mai radicale, facandu-le tinte usoare in fata brutalitatii politiei.

Sursa : http://pt.indymedia.org/conteudo/destacada/4398

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s