Istoria uitata: Osama Bin Laden, talibanii si Al Qaeda – produsele imperialismului american

Sunt impresionat si onorat deopotriva, in aceste momente deosebite in care va transmit mesajul meu. Voi sunteti adevarati luptatori pentru idealurile nobile ale libertatii de expresie si ale valorilor democratiei. Iata, voi bravi soldati musulmani stati mandri si demni aparand lumea de expansiunea Imperiului Raului…” – Ronald Reagan – 15 Aprilie 1985

Cu astfel de cuvinte incuraja fostul actor american Ronald Reagan, devenit presedinte al Statelor Unite ale Americii, grupurile de mujahedini din Afganistan, antrenate si echipate de catre C.I.A. sa lupte contra trupelor Uniunii Sovietice care ocupasera Regatul Soarelui, asa cum fusese denumit de catre antici teritoriul stapanit in prezent de triburile Pashtun. Si cum istoria ne dovedeste ca are mult umor negru, comandant peste mujahedinii din Afganistan era insusi Osama Bin Laden, aliat de nadejde al americanilor in Razboiul Rece al acestora contra “Imperiului Raului ” (Uniunea Sovietica ), dupa cum se exprima cu patos presedintele american. Cu toata bucuria ca Osama a fost recent omorat, stirile omit sa prezinte si trecutul controversat al acestui fundamentalist, fost colaborator al CIA. Sub numele de cod „Tim Osman”, Osama Bin Laden a fost antrenat si platit de catre CIA pentru a lupta impotriva Uniunii Sovietice iar acum dupa aproape 25 de ani acest produs al imperiului American a devenit raul intruchipat. Jocurile puterii au pus in pericol intreaga lume: atentatele de la 11 septembrie 2001, plus cele din Spania si Anglia constitutie exemplul clar al prostiei fundamentalistilor islamisti dar si a celor ce i-au creat. Cat timp oamenii de rand vor suferi din cauza politicii externe de proasta calitate a administratiei americane? Cat timp ne va mai pune in pericol imperiul american?.

“Parea  o idee buna in anii ’80 sa incurajam sa antrenam si sa echipam Talibani, Mujahedini, jihadisti pentru a lupta impotriva Uniuni Sovietice ce tocmai invadase Afghanistanul. Si cu ajutorul nostru  si cu sprijinul pakistanez aceste grupuri inclusiv, la acel moment, Bin Laden, au invins Uniunea Sovietica.” – Secretarul de stat Hillary Clinton, 7 octombrie  2009.

Membru al congresului American, Ron Paul despre Al Qaeda , Hamas si alte produse ale imperialismului American.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s