Politicienii sunt niste ticalosi

Politicienii sunt niste ticalosi! Nu te reprezinta si nu te-au reprezentat niciodata. Ei au nevoie doar de votul tau pentru ca furtul lor sa fie legalizat iar cand te revolti impotriva nedreptatii, apeleaza la forta pentru a se impune cu brutalitate, numind revolta oamenilor adusi de ei in pragul disperarii – haos si dezordine. Haosul, dezordinea este de fapt doar cauza directa a coruptiei lor, a lacomiei lor si a lipsei de justitie sociala.

Haosul inseamna somaj, lipsa de locuinte pentru tineri, educatie proasta, spitale inchise, puscarii pline, batrani care nu isi pot plati facturile.

Ei nu sunt egalii tai.

Cand capitalismul devine falimentar din cauza lacomiei unei clase restranse, a unei minoritati, ei iti demonstreaza sofistic ca tu nu muncesti suficient.

Cand criza economica se adanceste si mizeria sociala devine generalizata, ei doteaza politia cu echipamente de reprimare a revoltelor.

Asta este moralitatea lor, asta este dreptatea lor!

In Spania, initiata de catre cetateni, miscarea  “¡Democracia Real YA!” (Democratia Reala Acum!), a reusit sa inspire sute de mii de oameni care au iesit in strada, incepand cu data de 15 mai. Protestatarii vor sa atraga atentia ca somajul, ajuns la 50% in randul tinerilor, lipsa perspectivelor si taierile salariale sunt cauzate nu atat de criza economica cat de lacomia clasei politice care urmareste doar sa se imbogateasca. Protestatarii solicita eliminarea privilegiilor clasei politice. Protestele s-au raspandit rapid si in Italia si Grecia.

Pe cand si in Romania?

Redau mai jos manifestul miscarii “Democratia Reala Acum!”

Suntem oameni obisnuiti. Suntem ca tine: oameni care se trezesc in fiecare dimineata sa studieze, sa munceasca sau sa isi gaseasca un loc de munca, oameni cu familii si prieteni. Oameni care muncesc din greu in fiecare zi pentru a darui un viitor mai bun celor din jurul nostru.

Unii dintre noi se considera progresisti, altii conservatori. Unii dintre noi sunt credinciosi, altii nu. Unii dintre noi au ideologii clar definite, altii sunt apolitici dar toti suntem ingrijorati si mahniti in legatura cu perspectiva politica, economica si sociala pe care o vedem in jurul nostru: coruptia politicienilor, a oamenilor de afaceri, a bancherilor, care ne lasa neajutorati si redusi la tacere.

Aceasta situatie a devenit normala, o suferinta zilnica, fara sperante. Dar daca ne vom uni fortele putem schimba acest lucru. Este timpul sa schimbam lucrurile, este timpul sa construim impreuna o societate mai buna.

Prin urmare, sustinem cu tarie:

–         Prioritatile oricarei societati avansate trebuie sa fie egalitatea, progresul, solidaritatea, libertatea culturala, sustenabilitatea si dezvoltarea, bunastarea si fericirea oamenilor.

–         Acestea sunt adevaruri inalienabile care ar trebui respectate in societatea noastra: dreptul la locuinta, la ocupare, cultura, sanatate, educatie, participare politica, dezvoltare personala neingradita si drepturi ale consumatorilor pentru o viata sanatoasa si fericita.

–         Conditia actuala a guvernului nostru si a sistemului economic nu ia in seama aceste drepturi si in multe feluri aceasta conditie este un obstacol in calea progresului uman.

–         Democratia apartine oamenilor (demos = popor, kratos = guvernare) ceea ce inseamna ca guvernarea este facuta de fiecare dintre noi. In orice caz, in Spania, cea mai mare parte a clasei politice nici macar nu ne asculta. Politicienii ar trebui sa transmita revendicarile noastre institutiilor, facilitand participarea politica a cetatenilor prin canalele directe care asigura cel mai mare beneficiu societatii largi si nu sa se imbogateasca si sa prospere pe cheltuiala noastra, punandu-se doar in slujba dictaturii marilor puteri economice printr-un bi-partidism rigid, al carui acronim este PP & PSOE (nb: acronimele a doua partide politice din Spania).

–         Setea de putere si acumularea puterii de doar cativa, creeaza inegalitate, tensiune si nedreptate care conduc la violenta, violenta pe care noi o respingem. Invechitul si nenaturalul model economic umple masinaria sociala intr-o spirala ce creste si se consuma pe sine, imbogatind pe cativa si saracind pe restul. Pana la colaps.

–         Vointa si scopul actualului sistem este acumularea banilor dar nu in vederea eficientei si bunastarii societatii. Iroseste resurse, distruge planeta, creeaza somaj si consumatori nefericiti.

–         Cetatenii sunt piesele unei masini proiectate sa imbogateasca o minoritate pe care nu o intereseaza nevoile noastre. Suntem anonimi dar fara noi nici unul dintre voi nu ar exista pentru ca noi punem lumea in miscare.

–         Daca noi, cei ce alcatuim societatea, invatam sa nu avem incredere in viitorul nostru datorita unei economii abstracte care niciodata nu returneaza beneficiile catre cei mai multi, atunci noi putem elimina acest abuz din cauza caruia suferim toti.

–         Avem nevoie de o revolutie morala. In loc sa plasam banii deasupra fiintelor umane ar trebui sa ii punem in serviciul nostru. Noi suntem oameni, nu produse. Nu sunt un produs a ceea ce cumpar, de ce cumpar si de la cine cumpar.

 Din cauza celor expuse mai sus, sunt ofensat.

Cred ca pot aduce schimbare

Cred ca pot ajuta

Stiu ca impreuna putem. Cred ca pot ajuta.

Stiu ca impreuna putem.

Sursa: http://www.democraciarealya.es/?page_id=814

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s