4 iunie – CNT se mobilizeaza

Redau mai jos textul emis de catre secretariatul CNT (sectiunea spaniola a IWA) pentru presa si comunicare, cu ocazia demararii unei campanii de mobilizare sindicala:

CNT  a demonstrat in Madrid impotriva reducerilor drepturilor salariale si sociale.

– Mii de oameni au venit din toata tara in cartierul Vallecas, locul marsului.

– Confederatia a fost foarte critica la adresa reformei negocierilor collective – nenecesare, nedrepte si o sursa pentru saracie in viitor.

– A invitat alte organizatii anti-capitaliste sa isi uneasca fortele si sa reziste atacului salbatic pe care il sufera clasa muncitoare.

Mii de militanti au sosit din toata tara, adunandu-se in aceasta dimineata in cartierul Vallecas din Madrid, ca sa denunte politica taierii drepturilor salariale si sociale pe care guvernul PSOE o impune intr-un ritm frenetic; unele taieri demontand ultimii piloni ai statului bunastarii, care este deja destul de meschin si incapabil sa satisfaca nevoile umane fundamentale.

 La sfarsitul demonstratiei, in parcul Azorin a avut loc o intrunire in care au vorbit Pablo Agustin, secretarul pentru actiune sindicala al secretariatului permanent, Luis Fuentes, fost general secretar si Antonio Bana, secretarul pentru actiune sindicala din regiunea Andalucia.

Pe langa abordarea unor subiecte, precum criza economica, sustinerea miscarii 15-M (nb: este vorba despre miscarea – Democratia reala! Acum!) si necesitatea de a spori reactiile in cadrul companiilor, una dintre cele mai denuntate reforme a fost aceea a negocierilor colective, care, in opinia CNT si in ciuda faptului ca sustinatorii ei au intrerupt-o a fost acceptata in proportie de 90%, prea devreme. Acum textul va fi aprobat prin decrete de catre guvern si in plus, fiti siguri ca reforma nu va fi echilibrata si va modifica structura negocierilor colective pentru a favoriza interesele sefilor, pentru a facilita scaderi salariale si pierderea puterii de cumparare a angajatilor. Va extinde dereglementarea si flexibilizarea fortei de munca in companii, drepturile garantate in intelegerile colective vor fi pierdute, noi forme de contracte mizere vor fi create pentru tineri iar asociatiilor patronale le vor fi date competente sa se pronunte asupra bolilor obisnuite, astfel incat controlul si presiunea impotriva muncitorilor care se vor imbolnavi va creste.

Prin toate acestea, sub umbrela reformei negocierilor colective va fi facuta o reforma a muncii mult mai profunda si pagubitoare a interesele muncitorilor, fata de reforma implementata in 2010. Aceasta se va alatura rusinosului ASE (Acordul Social si Economic) semnat in februarie de sindicatele CCOO si UGT, sefi si guvern – in care ei au avut in vedere o reducere a pensiilor. 

 Muncitorii organizati in cadrul CNT s-au razvratit impotriva acestora si au decis sa se rupa de dinamica fricii, disperarii, divizarii si a fiecaruia pentru sine pentru a incepe sa iasa in strada si sa spuna: “destul”, asa cum deja fac mii de muncitori in alte parti ale lumii.

 Acest proces de mobilizare, pentru a avea capacitatea reala de a infrunta atacurile impotriva clasei muncitoare va trebui facut de diferite organizatii si miscari sociale, pana cand Pactul Social va fi respins si va exista o perspective anti-capitalista. CNT a facut un apel de a incepe eforturile in acest sens. 4 iunie este doar primul pas prin care [CNT] a incurajat toti muncitorii care impartasesc nevoia de a se sindicaliza si de a lupta, sa ia parte.

 Secretarul pentru presa si comunicare – CNT

Sursa: http://internationalworkersassociation.blogspot.com/2011/06/cnt-demonstrated-in-madrid-against-cuts.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s