Urban Iulian – senatorul fascist

Cuvantul fascistoid desemneaza o persoana cu tendite catre fascism. Poate fi mai mult sau mai putin un criptofascist, insa declaratiile senatorului Urban Iulian nu lasa loc de interpretare in ceea ce priveste asumarea de catre el a fascismului.

Redau mai jos cateva declaratii ale acestuia preluate de pe blogul sau, declaratii legate de recentul atentat terorist din Norvegia al carui autor este Anders Behring Breivik, un nationalist norvegian in varsta de 32 de ani:

„Nu Breivik a comis atentatul, ci actualii lideri care conduc în UE”;

“…din cei 550 de milioane de europeni nativi ai UE, s-a gasit doar 1 care sa savarseasca un act de mare si inutila cruzime. Asta spune multe despre incredibila toleranta si rabdare  [ inca ] a europenilor”;

“In acest haos extremist este uimitor ca doar un singur european a apasat pe tragaci pentru a exprima frustrarea fata de indiferenta si ipocrizia clasei politice europene in fata islamizarii si imigratiei ilegale care pun in pericol [ conform discursului public ]  intreaga civilizatie si cultura europeana”;

“Filmul prezentat de Breivik e foarte bine facut (din punct de vedere regizoral cat si al informatiile redate, chiar daca nu toate sunt 100% adevarate)”

Cititnd articolul sentatorului se poate deduce ca acesta are un singur regret, faptul ca intre victime se numara crestini si nu doar musulmani, precum si faptul ca actiunile teroristului au fost intr-un fel sau altul un fel de reactie de aparare pe care ar trebui sa o aiba toti europenii. El acuza terorismul islamic, insa cu ce este mai bun terorismul crestin, pentru ca in acest caz cu asta avem de-a face? Spun terorism crestin pentru ca nu doar nationalistii de la noi se definesc prin prisma religiei crestine, insa la noi, precum si in alte tari, membri apartinand clerului manifesta simpatii mai mult sau mai putin fatis fata de organizatiile fasciste. Amintesc in acest sens doar cazul calugarului Iustin Pirvu, caruia, la implinerea varstei de 92 de ani i se cantau imnuri legionare, imnuri apartinand unei organizatii care in trecut a apelat de asemenea, la terorism pentru a isi impune ideologia totalitara (cuvantul ‘totalitar’ a fost folosit pentru prima oara pentru a descrie doctrina fascismului italian).

In acelasi articol, Urban face referire si la Romania, unde sustine ca nu exista un pericol islamic, insa indentifica cetatenii de etnie roma ca fiind un pericol. Pentru Urban, in Romania, conflictul rasial ia locul celui religios si a celui legat de imigratie, din moment ce romii sunt autohtoni si in majoritate ei apartin religiei crestine.

Din punct de vedere psihiatric, Breivik sufera de o afectiune maniacala (este grafoman – el este autorul unui document de 1.500 de pagini in care descrie intr-o maniera mai mult sau mai putin coerenta pericolul islamic); cu idei paranoide, indicand un fel de conspiratie care va duce la ingenunchierea europenilor. Gestul lui Breivik nu poate fi decat acela al unui psihopat, un gest care nu intamplator isi gaseste intelegere intre cei care imbratiseaza idei fasciste.

Amintesc faptul ca Breivik indica organizatia fascista romaneasca Noua Drepta si Partidul Romania Mare ca fiind organizatii fata de care are simpatii. De asemenea, este important sa retinem faptul ca aceste organizatii fasciste se plang de lipsa libertatii de exprimare atunci cand discursul lor intolerant si agresiv este amendat, iar de acest lucru se plangea si Breivik. Aceasta libertate de exprimare si acest mod de actiune nu pot fi tolerate, caci “daca va fi tolerat ceea ce este intolerant vor fi distruse insasi conditiile existentei tolerantei” Leszek Kolakowsky.

2 răspunsuri la „Urban Iulian – senatorul fascist

  1. Urban iulian tu doar o sa sugi pula. O sa te futa musulmani,turci si tatari din tara ta, ai grija si asigura ti fundul cu o cutii de vaselina
    Pentru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s