Capitalismul: o poveste de dragoste

„Capitalismul: o poveste de dragoste” este un documentar al regizorului Michael Moore. Acesta dupa ce a explorat dedesubturile sistemului de sanatate american si a dovedit ca americanii sunt departe de a merita sa fie invidiati din acest punct de vedere, acum arunca o privire asupra crizei economice mondiale, a cauzelor ei, a cauzelor saraciei si saracirii unor categorii sociale tot mai largi.

Documentarul arata de asemenea, traseul imenselor sume de bani ajunse din buzunarele mici ale contribuabililor in buzunarele mari ale institutiilor financiare private. Acesta este modul de functionare al capitalismului prin care bogatia este restransa in maini tot mai putine.

Filmul regizorului american prezinta si modelul de autogestiune si control muncitoresc ca alternativa la un sistem economic injust dominant. Un model care aduce democratia la locul de munca. De asemenea, Moore reuseste sa arate importanta rezistentei prin solidaritate a muncitorilor, a participarii colective si democratice de tip sindical, atunci cand cei care singuri produc bunastarea societatii – muncitorii, se opun agresiunii sefilor, patronilor, cupiditatii capitaliste.

Un documentar care merita vizionat.

Pentru vizionare, click aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s