Plaza Centers nu isi plateste angajatii

Sectia poloneza a Asociatiei Internationale a Muncitorilor, Uniunea Sindicalistilor din Polonia, a atras atentia prin cateva articole in legatura cu faptul ca muncitorii de pe santierul Torum Plaza din Polonia, nu si-au primit integral salariile sau nu au primit niciun salariu in ultimele 3 luni.

Compania Plaza Centers foloseste mai multe firme contractoare si subcontractoare (Karmar; Dynamic-Metal; F-Tech) care sustin ca nu au nicio vina in legatura cu intarzierea salariilor.

In urma semnalarii acestor nereguli, presa din Polonia a incercat sa investigheze acest caz, insa companiile subcontactoare refuza sa ofere orice informatie. Compania Plaza Centers, aflata in topul piramidei, adopta aceasi tactica, refuzand sa clarifice situatia la solicitarea mas-mediei din Polonia.

In Polonia, Plaza Centers are o reputatie destul de proasta dupa ce anul trecut, 4 oameni au murit in timpul construirii unui mall in orasul Suwalki. Din acest motiv firmele folosite la construirea mallurilor sunt banuite ca adesea, in incercarea de reducere a costurilor, scurteaza termenele limita cu consecinte tragice pentru muncitori.

Uniunea Sindicalistilor din Polonia avertizeaza muncitorii din Serbia si Romania, tari in care Plaza planuieste sa construiasca mai multe malluri, ca ar putea sa fie tratati in acelasi fel in care sunt tratati si muncitorii polonezi.

Recent, Plaza Centers a anuntat publicul polonez printr-un comunicat de presa ca salariile muncitorilor angajati ai firmelor contractoare si subcontractoare au fost platite, lucru dezmintit, insa, de angajatii de pe santierele acestor companii, precum si de o declaratie contradictorie facuta de firma subcontractoare F-Tech, in “Gazeta Pomorska”.

Plaza Centers si-a suspendat aparent activitatea in Romania dupa ce a inceput mai multe proiecte care nu au fost duse la sfarsit. O declaratie facuta in luna februarie de directorul de marketing si dezvoltare al Plaza Centers, contrazice insa acest lucru: “Am investit 100 milioane euro in Casa Radio. Este o ineptie ca am putea sa plecam de pe piata”, a declarat Hanan Schreider pentru DailyBusiness.ro

Putem banui ca aceasta companie nu dispune de suficienti bani pentru a-si finaliza proiectele incepute, insa nici nu vrea sa le abandoneze din cauza investitiilor mari facute pana in prezent si in schimb, prefera sa nu isi plateasca angajatii.

Avertizam toti muncitorii care ar putea in viitor sa lucreze la constructia mallurilor in Romania si care vor risca sa nu fie platiti, asa cum li s-a intamplat si muncitorilor polonezi. Acestia trebuie sa stie ca, potrivit datelor Ministerului de Finante, compania nu a mai raportat active imobilizate incepand cu 2008.

Proiectele Plaza Centers in Romania pentru anul 2012 si 2013:

Timisoara – 2012

Slatina – 2012

Hunedoara – 2012

Targu-Mures – 2012

Constanta – 2012

Iasi – 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s