Sfârșitul Sărăciei și a Șomajului

Motivul pentru care milioane și milioane de oameni, în special tinerii, sunt șomeri și trăiesc în sărăcie în întreaga lume este din cauza sistemului capitalist și al statului. Capitalismul și statul au condus la nenumărate probleme, incluzând șomajul, inegalitatea și asuprirea muncitorilor, a femeilor și a oamenilor de culoare. Șomajul și sărăcia sunt o parte a capitalismului. Anarhiștii au spus mereu că, în timp ce muncitorii produc toată bogația în capitalism; prin intermediul sistemului de salarizare și al legii; această bogăție este furată de către clasa conducătoare – formată din cei bogați și de către politicieni. Acest furt este cel ce provoacă sărăcia.Deci, în timp ce cei bogați și politicienii dețin aproape totul, inclusiv pământ și fabrici, majoritatea oamenilor sfârșesc prin a deține aproape nimic și sunt blocați în sărăcie.De asemenea, aceasta forțează oamenii să se vândă ca și muncitori pentru membrii clasei conducătoare: este singurul mod de a supraviețui. Acest lucru permite exploatarea noastră continuă – deținem doar o cantitate mică din ceea ce producem sub forma unui salariu, în timp ce patronii și statul iau restul sub forma profitului și taxelor. Întra-devăr, în capitalism, muncitorii și cei săraci sunt jefuiți la nesfârșit. Statul este apoi folosit de către cei bogați și de politicieni pentru a menține această situație abuzivă – statul este cel care ii protejează pe bogați și pe politicieni, iar dacă oamenii protestează fată de nedreptătile capitalismului, statul intervine pentru a-i opri.

De asemenea, oamenii ajung șomeri în capitalism deoarece clasa conducătoare angajează cel mai mic număr posibil de persoane, fortându-i să muncească foarte greu, pentru a face profituri tot mai mari.Acest fapt înseamnă ca milioane de oameni nu au de lucru, fiindcă patronii doresc să micșoreze costurile angajând doar câțiva muncitori și nu pe toți. Aceasta înseamnă că în capitalism regăsim o situație bizară: majoritatea muncitorilor sunt supra-munciți, în timp ce milioane de oameni sunt șomeri. În timp ce e nevoie să luptăm pentru locuri de muncă decente și împotriva sărăciei, trebuie să realizăm că statul și capitalismul sunt principalele cauze ale acestor rele.Ca atare, lupta împotriva șomajului și a sărăciei trebuie să se bazeze pe obiectivul de schimbare al economiei de la capitalism la socialism.Pentru a pune capăt șomajului și sărăciei, toată bogația trebuie să fie socializată.Doar atunci când va exista proprietate socială – totul e deținut de toți – șomajul și sărăcia vor sfârși.De asemenea, e nevoie să schimbăm economia pentru ca aceasta să satisfacă nevoile tututor – cum ar fi locuințe decente, transport public, alimentatie și îmbrăcăminte – și nu pentru a face profit.Doar atunci când toți oamenii vor avea de lucru, orele lungi de muncă grea ce duc la șomaj nu ar mai fi o parte a sistemului. Sărăcia și condițiile care au dus la asuprirea clasei muncitoare, a femeilor și a oamenilor de culoare vor lua sfârșit doar atunci când vom produce pentru nevoi.Pentru a obține această lume, muncitorii trebuie să preia fabricile, să socializeze bogăția și să scape de patroni.Doar atunci, laolaltă cu planificarea de jos prin democrație directă, toată lumea va putea administra economia și ar pune capăt sărăciei, iar doar atunci vom fi în măsură de a împărți bogăția.

Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie să scăpăm de stat.Statul îi protejează pe politicieni și pe bogați, nu pe noi.Este ierarhic, centralizat și opresiv.Sub orice formă de stat, un grup mic de oameni conduce, în timp ce majoritatea persoanelor au puțin sau nimic de spus și sunt pedepsiți când depășesc limita.Statul nu poate pune capăt sărăciei, șomajului și asupririi, ci mai degrabă rolul acestuia este de a forța oamenii să accepte aceste rele. Prin urmare, trebuie să înlocuim statul cu democrația directă, folosind adunări federale și consilii comunitare, unde toți sunt implicați și au un cuvant direct de spus.Numai în socialismul fără stat – anarhismul – vom pune capăt sărăciei, șomajului și doar atunci vom fi liberi.

2 răspunsuri la „Sfârșitul Sărăciei și a Șomajului

  1. trist e ca de la inventarea televiziunii lucrul asta s-a accentuat grav de tot.timpul pt informare individuala s-a transformat in timp de supt informatie de la tv..sincer daca in 1936 exista televiziunea nu sunt asa sigur ca se intampla o revolutie la scara la care d-a intamplat..dar acum suntem in sec 21 si internetul are un mare potential..

  2. in capitalism muncitorii si clasa saraca este tinuta in incultura de catre capitalism,ea copiaza valorile clasei conducatoare si spera sa ajunga bogata si ea si astfel apare mancatoria intre muncitori.elevii studentii,adica viitorii stalpi de sustinere ai societatii capitaliste, viitoarea forta de munca,nu sunt invatati la scoala despre aceste lucruri tocmai pentru a servii economia capitalista , a carui motor sunt saracii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s