Un nou protest spontan la Fortus

Peste 130 de angajati de pe platforma Fortus din CUG au initiat in aceasta dimineata o actiune de protest, ca de obicei, plata salariilor restante fiind problema. Cei aproximativ 130 de muncitori disponibilizaţi nu şi-au mai putut păstra calmul şi au intrat cu forţa în combinat, spărgând geamul, ca urmare a refuzului conducerii de a le vorbi. Oamenii fiind  concediati incepand cu anul 2009 si au de primit sume care in unele cazuri depasesc 35.000 lei, asta in conditiile in care, prin planul de reorganizare, administratorii judiciari s-au angajat sa plateasca restantele pana la sfarsitul verii.

Un alt motiv de nemultumire este faptul ca acestia au aflat ca directorii au salariile platite la zi. Protestele pentru salarii au devenit o obisnuinta, fostii salariati adunandu-se cel putin o data pe luna pentru a-si cere banii.

Acuzatiile oamenilor nu s-au indreptat doar catre conducerea combinatului ci si spre liderul de sindicat, caruia i s-a atras atentia in nenumarate randuri ca nu isi da interesul pentru rezolvarea problemelor salariale.

Pe lângă salariile restante pe care unii salariaţi disponibilizaţi nu le-au mai încasat de mai bine de jumătate de an, fiecare angajat are dreptul la plăţi compensatorii de 1.250 de lei pentru fiecare an de muncă, iar mare parte dintre ei au fost concediaţi după o vechime de peste 30 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s