India – 100.000.000 muncitori în grevă

Una din cele mai mari greve din toate timpurile a început luni, 27 februarie, la miezul nopții.

În jur de 100.000.000 de muncitori indieni din diferite sectoare și industrii cer adoptarea unui salariu minim național, locuri de muncă permanente etc.

Relatare anterioară de pe libcom.org : Peste 12 din cele mai mari sindicate din India au cerut și semnat pentru grevă. Aceasta va afecta multe sectoare, inclusiv sectorul public, bănci, porturi și docuri, căile ferate, casele de asigurări, transport rutier, sectorul energetic, minier și aviația. În ultimele luni s-a putut vedea un val crescător de militanți muncitori, greve pentru recunoașterea sindicatelor în sectorul auto indian, incluzând o ocupare de 2 zile a unei fabrici Hyundai, o grevă spontană a personalului de la Air India, greva muncitorilor telecom precum și cea a minerilor împotriva planurilor de privatizare ale guvernului central. Diferitele sindicate au o varietate de cerințe, acestea includ dobândirea drepturilor egale și protecției, atât pentru lucrătorii temporari cât și pentru cei ce au contracte, creșterea și extinderea salariului minim, rezistența față de atacurile asupra sindicatelor, oprirea creșterii prețurilor, crearea unui fond național de siguranță socială, creșterea pensiilor și combaterea corupției.

Muncitorii cer un salariu minim la nivel național, locuri de muncă permanente, siguranță socială pentru muncitorii informali, pensii pentru toți muncitorii, intervenție din partea guvernului pentru a stopa costurile de a trăi și oprirea vânzărilor de companii deținute public, printe alte cerințe. Transportul, serviciile poștale și bancare au fost toate afectate de grevă, care implică în jur de 12 sindicate, cu o oprire completă a sistemului bancar din Mumbai.

Poliția a fost mobilizată pentru a încerca să prevină pichetările „ilegale”, fiind făcure 100 de arestări în dimineața de 28 februarie, datorită blocării traficului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s