M31 – Frankfurt, demonstrație anticapitalistă în centrul financiar al Germaniei

Aproximativ 6.000 de protestatari au ieșit în stradă în Frankfurt pe 31 martie; Ziua Europeană de Acțiune împotriva Capitalismului. În același context, s-au ținut manifestații în Madrid, Atena, Milano, Zagreb, Viena, Utrecht, Moscova și Kiev.

În timpul demonstrației, s-au aruncat bombe de vopsea și pietre în sediul Băncii Centrale Europene (BCE), în sediile de poliție și în clădirile agențiilor de muncă temporare. Poliția a folosit acest lucru ca pretext pentru a ataca demonstranții cu bastoane și spray paralizant, mai multe persoane au fost rănite, unele semnificativ. Apoi polițiștii au reușit să împartă în trei toată partea din spate a demonstraţiei pentru o oră și jumătate până când aceasta, ulteror, s-a sfârșit. Marșul de protest care a fost programat să meargă spre șantierul de construcție al noii clădiri BCE a fost imposibil de urmat, așa că mulțimea s-a orientat spre cartierul Ostend. Cu toate acestea, mai mult de 200 de demonstranţi au fost adunaţi de pe stradă. Poliția a hărțuit persoanele mai mult de 6 ore! S-a refuzat accesul asistenței juridice în blocurile înconjurate și contactul cu organizatorul înregistrat al protestului. Orice susţinător care a încercat să-i ajute pe protestatarii blocați a fost înlăturat de echipa de poliție. Au urmat arestări în masă (nu se cunoaște numărul exact al deținuților sau de ce sunt acuzați).

Conform relatărilor, a plecat cel putin un autobuz al închisorii, transferând protestatarii la centrul de detenție GESA (în mod normal, se iase din Gefangenensammelstelle după programul de muncă, asta dacă nu se depun acuzații).

Organizatorii M31 au denunţat violenţa poliţiei şi arestările în masă din Frankfurt, şi încearcă să ofere asistenţă juridică pentru cei arestați.

Înainte de sfârșitul demonstrației, sute de protestatari au trecut prin centrul orașului, unde se desfășurau acțiuni împotriva clădirilor de birouri și afaceri, precum și împotriva Römer (unul din reperele orașului Frankfurt) și împotriva Agenției de ocupare a forței de muncă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s