Federaţia Anarhiştilor din Moldova – NU războiului între națiuni! NU păcii între clase sociale!

1 decembrie 2012, organizațiile naționaliste și fasciste din România și Republica Moldova „platforma civilă Acţiunea 2012 ” „Noua Dreapta”, „legionarii”, “garda de fier”,”partidul naţional-liberal Moldova” va organiza un alt „marș al Unirii” in Alba Iulia (România) și Chișinău (Republica Moldova).

Elita politică actuală din România și Moldova încearcă să flirteze cu idei naționaliste românești. Ei vor sa distragă atenția oamenilor din cele două țări de la probleme foarte importante pentru fiecare. Speculând la confruntarea dintre noi, aceştea pun în aplicare o politică de „divide et impera”. Ei ne impun stereotipul de inamic: În Moldova – că toți românii – sunt dușmanii poporului moldovenesc, și numai ce aşteaptă momentul potrivit pentru a nega identitatea poporului moldovenesc; în România, – că toți vorbitorii de limbă rusă (așa numiți rusofoni: ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuji, armeni și evrei) din Moldova sunt o amenințare la adresa statului român, prevenind unirea a două state române. La aceste probleme se concentrează televiziunea, radioul și ziarele. Oare atât de importate sunt aceste aspecte pentru oamenii care trăiesc pe ambele părți al Prutului?

Sunt rezolvate probleme de justiție socială? Sunt alimentați săracii? Sunt echipate persoanele fără adăpost ? Oare au toți muncitorii un loc de muncă stabil? Oare oamenii din Moldova si România s-au oprit să părăsească țara cautând o viață mai bună? Nu! Autoritățile naționale nu rezolvă nici una dintre problemele sociale. În schimb cu succes reușesc în campaniile electorale, folosind ideile naționaliste.

Muncitorii și țăranii, medicii și profesorii, șoferii și programiștii din diferite țări nu ar trebui să lupte între ei. Dușmanii noștri – cei care folosesc problemele noastre în afacerea lor, cu cât mai mari sunt problemele noastre, cu atât mai mare profit au ei.

Noi, anarhiștii, vrem să amintim ca nici poporul moldovenesc nici poporul român nu sunt dușmani unul altuia. Și din dreaptă și din stângă Prutului trăiesc OAMENI. De aceea vă îndemnăm să spuneţi ferm NU! războiului între națiuni! NU păcii între clase sociale!

FEDERAȚIA ANARHIȘTILOR DIN MOLDOVA

http://www.anarchy.md