Angajatii Kablutronik Dambovita vor intra in greva

Vineri, 3 februarie, între orele 15:30 – 17:00, salariații de la SC Kablutronik SRL, cu sediul în comuna Ulmi, în incinta Sagricom, vor protesta în fața Prefecturii Dâmbovița. Aceștia sunt sprijiniți de familie și de colegi din cadrul sindicatelor afiliate CNS Cartel Alfa. În data de 27 ianuarie, angajații Kablutronik au organizat o grevă de avertisment de două ore, iar de miercuri, 1 februarie, vor declanșa greva generală şi vor înceta lucrul.

Greva din 27 ianuarie a fost declanșată după ce conducerea Kablutronik a refuzat semnare contractului colectiv de munca pe motiv ca s-a primit ordin din Turcia sa nu semneze nimic cu sindicatul. Cu toate ca greva este anunțată pe 1 februarie, conducerea societății continua sa cheme persoane la interviu și sa facă angajări de personal pentru ai înlocui pe cei aflați în greva, fapt ilegal, făcut cu scopul de a lipsi de eficienta greva angajaților

In afara de nemulțumirile legate de refuzul semnării contractului colectiv de munca, angajații fabricii au invocat și alte probleme legate de locul de munca.

sursa incomod-media

 

In aceste condiții solidaritatea cu greviștii de la Kablutronik  este foarte importanta. Luând la cunoștință de condițiile de munca ale angajaților Kablutronik , precum si de refuzul conducerii companiei de a începe negocierile colective pe care greviștii  le solicita, Râvna solicita conducerii  de la Kablutronik sa își trateze angajații corect și sa nu facă presiuni asupra greviștilor și sa satisfacă imediat toate revendicările sindicaliștilor.

Secretariatul Râvna – Organizație Anarhist- Comunistă